Kyselyn vastauksia, toivoisin Turkuun

- Musiikkitalo Turkuun

- Torin viihtyisyys, eli istutuksia ja penkkejä sijoittamalla sinne! Myös joulu saisi näkyä torilla, jouluvalot mm.

-Kauppatoria voisi kaunistaa, vanhat röttelöt pois, se on oikea häpeäpilkku keskellä kaupunkia

- Turun talouden kuntoon saattaminen ja positiivisen kehityksen aikaansaaminen, jotta maine ja aito kiinnostus Turkuun kasvaisi.

- Ratikat sais tulla takaisin.

- Sinkkujen asioihin kiinnitettäisiin huomiota, kaikki maksut joutuu yksin maksamaan, tv-luvat yms. samat kuin perheellisillä.  On rajua maksamista!

- Turku ja ympäristökunnat yhtykää

- Turun tori pitäisi saada viihtyisäksi kaupungin yhteiseksi oleskelutilaksi, kahviloita ym. myös kivetys pitäisi uusia, korkokengilläkin käveltäväksi.

- Hirvensaloon uusi silta ja nopeasti. Ei yhtään uutta rakennuslupaa ennenkuin silta on valmis. Kävelytie Wärtsilän editse Majakkarantaan.  

- Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke pitää hyödyntää niin, että siitä on iloa turkulaisille vuosikymmeniksi eteenpäin.

- Raitiovaunut Turun linnan ja Tuomikirkon välille rengaslinjana. Sopisi Turulle erinomaisesti. Moderni ekologinen joukkoliikennevälinen SEKÄ matkailuvalttina vahvistaen Turun asemaa kulttuurin kehtona Suomessa. Ensisijainen investointikohde Turussa!

- Raitiovaunut takaisin. Lisää omakotitontteja lähelle keskustaan. Kunnon juomavesi.

- Uimahalli Varissuolle ja heti vaan riittävän iso, sillä naapurikunnistakin on asiakkaita tulossa. 

- Tori saisi olla viihtyisämpi, kauppiaiden autot piiloon torin alle, kannatan toriparkkia.

-Tori ilman saastuttavia busseja!

- Musiikkitalo.

- Perusrakenteet ensin kuntoon! En kaipaa uutta pysäköintihallia torin alle, kun toimivien vanhojen pysäköintilaitostenkaan kapasiteettia ei ole vielä tehokkaasti käytetty.

- Turku voisi ostaa Kivijärven kokoelman taidemuseoihinsa.

- Sisäpalloiluhalli ja musiikkitalo ilman oopperavalmiuksia. Turussa tarvitaan kunnollinen ja sopivan kokoinen musiikkitalo. Ooppera: niille muutamalle sadalle oopperasta kiinnostuneelle turkulaiselle voisi ostaa kausikortin Helsingin oopperataloon sekä bussiliput. Turku säästäisi olennaisesti musiikkitalon hankintakuluissa ja siinä, ettei oopperaprojekteja enää Turussa muiden rahoilla järjestettäisi.

- Tori kuntoon ja nätiksi, autot pois.

- Toivoisin keskustan kehittämishankkeelta rohkeampia, elävää kaupunkikulttuuria tukevia tekoja: raitivaunuliikennettä, linja-autoliikenteen hajauttamista, siten etteivät kaikki bussit seisoisi torilla, pyörätieverkon kehittämistä ja pennisiltaa.

- Keskusta-alueen autoistumisen hallintaa.

- Keskusta-asuntoja lisää

- Kaupunki kaupunkimaisemmaksi ja elävämmäksi

- Kaikki kunnossa.

- Haluaisin musiikkitalon.

- Saada Kataraistentien bussipysäkki Muntionkadun risteyksen kupeessa riittävän kauas Muntionkadulta kaupunkiin päin kääntyvän liikenteen tieltä"  Nyt pysäkillä seisova bussi/2bussia aiheuttavat vaaratilanteita tai tukkivat kulun kokonaan kääntyviltä autoilta. Pysäkin paikka olisi lähempänä liikekeskusta vastakkaisella puolella olevan pysäkin kohdalla. (Pieni suuri asia!)

- Huvipuisto näille main

- Kulttuuritalo

- Ennen kulttuuritaloa, pitäisi tehostaa Turku-hallin ja konserttitalon toimintaa.

- Ennenkuin Kakskerran tai Satavan alueelle tullaan hyväksymään uutta lähes 13000 asukkaan sisätävää kaavaa, tulisi kaupungin hoitaa sinne ehdottomasti uudet kulkyhteydet ja lisäksi myös muu uudisalueen infra. Nykyisin käytössä oleva yksi Hirvensalon silta ei enään nykyisellä käyttömäärälläkään enään tahdo riittää.

- Kehitettävää meillä on Turun talousalueen yhteistyössä kaikella tasolla. ei ole normaalia, että ympäröivät kunnat ja kaupunkit eivät halua koskea Turkuvetoisiin kehityshankkeisiin edes kepillä. Yhteistyössä kuntien ja kaupunkien päättäjien/johdon kanssa pitäsi ensiksi pistää Turku maailmankartalle yhteyksien osalta. Moottoritiet pohjoisen ja Tampereen suuntaan lobbauksen alle sekä lentoyhteyksiä muuallekin kuin Kanarialle. Ensiksi tulee yksittäisistä hankkeista mieleen yhtenäistariffi koko Turun talousalueen linja-autoliikenteelle.   

- Täältä puuttuu se todellinen vetonaula: HUVIPUISTO!

- Pieniä elintarvikekauppoja katutasoon(rullaportaat+hissit vaikeita). Sairaanhoitajan palvelut terveyskeskuksissa ilman ajanvarausta. Keskustaan kaikille ikäryhmille avoin ei korkeakulttuurinen monitoimitalo (kädentaitoa,musiikkia,kirjoja/lehtiä, esitelmiä, keskusteluja, palveluneuvontaa. etc)