Kyselyn vastauksia, hyvää Turussa

- Kirjasto

- Hyvin saatavilla olevat korkeakouluopinto koulut! Kaunis ja viihtyisä Aurajoki tienoo!

- Terveydenhoito, kun tuli puolen vuoden hoitotakuu.

- Turku on kaunis ja kävelyreitti Aurajoen rannalla upea, pitäisi jatkua myös Tuomiokirkon edestä ja pennisilta kirjastolta.

- Hyvä koulutus, hyvä infrastruktuuri

- Turku on viihtyisä historiallinen kaupunki, mistä löytyy runsaasti liikunnallisia, sosiaalisia, kulttuurillisia ja ympäristöllisiä virikkeitä. Näiltä osin hieno kaupunki asua ja elää.

- Aurajoenranta saatu hyvään siistiin kuntoon.

- Joukkoliikenne ja kulttuuri ovat ok.

- Liikuntamahdollisuuksia on runsaasti, Aurajoki on rantoineen upea!

- Hieno vanha kaupunki ja puistot.

- yleisilme kohtuullinen ja paranee kunhan jokiranta molemmin puolin  ja toriympäristö saadaan vieläkin viihtyisämmiksi...

- Kulttuuritarjonnan monipuolisuus.On monta ammattiteatteria, harrastajaryhmää,orkestereita.  Liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia.Ja vehreä kaunis kaupunki puistoineen ja upea jokivarsi.

- kaunis, viihtyisä kaupunki, hyvin kulttuuri, liikunta ym. hyvinvointipalveluja

- Kulttuuri ja sen tarjonta, koulutusmahdollisuudet, erityissairaanhoito, urheilu-, liikunta-ja kuntoilupalvelut, julkisen liikenteen palvelut, satama, nuorisopalvelut yleisesti, kansainvälisyys/ historia, jolle ei löydy vertaista Suomesta. sijainti ("mahdollisimman kaukana itärajasta"!) meri-, rautatie- ja pian myös maayhteydet.

- Turku todella monipuolinen yliopistokaupunki, jonka vanavedessä syntyy toivottavasti myös uutta osaamista ja yritystoimintaa. Rikas kulttuuritarjonta kahdella kielellä. Merellinen sijainti, ainutlaatuinen Ruissalo ja saaristoaktiviteetit lähellä.

- Esim. kulttuuripääkaupunki prosessi, mikäli se tehdään hyvin ja loppuun asti.
Keskusta tarjoaa loistavat mahdollisuudet Suomen parhaalle kaupunkimiljöölle, JOS mahdollisuudet hyödynnetään oikein.

- Turulla on mahtava luonto ja ympäristö. Hieno historia. Nämä on hyvät lähtökohdat mutta tämän päiväisissä asioiden hoidossa ei ole oikein otetta. Liikaa politikointia

- Joukkoliikenne, kulttuuripalvelut ja monipuolinen kulttuuritarjonta.  Upeaksi rakennettu jokiranta.  Yliopistokaupunki, tutkimus- ja kehitystoimintaa. 

- Mukava vanha kaupunki ja sopivan kokoinen. Päätäjille kiitos Aurajoen rantojen kunnostamisesta/valaistuksesta.

- Turku on hyvä ja selkeä kaupunki. Turku on seutukunnan ehdoton keskus.

- Olen Turkuun ja elämääni tyytyväinen. Kaikki on aika hyvin ja kauniisti.

- Tienpito ja katujen hoito on meillä hyvällä mallilla.

- Meillä on hyvin esim. koulutus, terveydenhuolto ja joukkoliikenne.

- Kupittaan puisto, jokivarren miljöö, vireät yliopistot, monipuolinen elinkeinotoiminta, junarata ja moottoritie (kohta)

- Toriparkin jälkeen keskustan vetovoima kasvaa, haluaisin torin olevan nätimpi.

- Kulttuurimaisema ( Aurajoki Tuomaansillalta Turun Linnaan saakka) on nyt todella kansainvälinen ja ylpeyden aihe. Kauppapalvelut alkavat olla Skanssin jälkeen täydelliset

- Mielestäni koulutuspuolella Turku on pärjännyt hienosti. Meillä on kattava yliopistojärjestelmä kummallakin kotimaisella kielellä,ammattikorkeakouluja joka lähtöön, peruskoulutusta räätälöitynä eri tarpeisiin (kielipainotteiset ja luonnontieteelliset luokat etc.) Näitä kehittämällä ainakin osaksi pystymme pitämään Turun houkuttelevana paikkana asua ja elää. 

- Turussa on hyvin hoidettu sellaiset asiat kuin kulttuuri (mm. uusi kirjastotalo, taidemuseon laajennus, erilaiset kulttuuritapahtumat); liikuntatilat, opetustoimi, erityislasten tarpeet. Voimme olla tyytyväisiä myös siihen, että päällisin puolin Turku on yhä siisti ja turvallinen kaupunki.

-  Uusi kirjasto on erittäin hyvä kohde ja lähes 20 vuoden odottelun tulos. Lainattavien kirjojen laatu tosin on huono. Saatavilla on ainoastaan vanhoja ja huonokuntoisia kirjoja. Mm. Raision kirjastossa on huomattavasti uudempia ja parempia kirjoja saatavilla.    

- sijainti ja historia-isokokoinen pikkukaupunki, palveluita on riittävästi ja pienillä etäisyyksillä 

- Meillä ei ole toriparkkia.

- Aurajokiranta on siivottu ja on todella upea niin kesällä kuin talvellakin. Tämä jos mikä on ollut keskustan elävöittämistä! Ruissalon kansanpuisto--lähellä, pääsee hyvin bussillakin.    Hyvät ulkoilumahdollisuudet.

- Olen aika tyytyväinen.